واکنش ایران به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

© AP Photo / Ronald Zak آژانس انرژی اتمی
 آژانس انرژی اتمی  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
موضوعات پادمانی نباید با اغراض سیاسی بزرگنمایی شود.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از «ایرنا»، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در وین، در واکنش به ارزیابی‌های زودهنگام و خام از گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ارتباط با راستی آزمایی اجرای برجام، تصریح کرد؛ موضوعات پادمانی نباید با اغراض سیاسی بزرگنمایی شود.

وی در این خصوص  گفت:«این گزارش نشان می دهد که آژانس همچنان دسترسی کاملی در ایران دارد و به رغم کاهش تعهدات ایران تحت برجام که با هدف برقراری توازن نسبی میان حقوق و تکالیف طرفین انجام می شود، همچنان قادر به راستی آزمایی هم اجرای تعهدات و هم توقف اجرای بخشی از تعهدات است.

از همان ابتدا و از زمانی که آژانس، ایران را مطلع ساخت که برخی سؤالات در مورد یک مکان خاص دارد، ایران موافقت کرد که وارد یک تعامل مثبت با آژانس برای شفاف سازی وضع و رسیدگی به سوالات مرتبط شود. ایران با نشان دادن نهایت همکاری و شفافیت، متعاقباً دسترسی لازم را برای آژانس فراهم کرد.

جزئیات جدید از اقدام مشکوک بازرس آژانس - اسپوتنیک ایران
گزارش و تحلیل
جزئیات جدید از اقدام مشکوک بازرس آژانس

همانگونه که توسط مقامات آژانس نیز در موقعیت های مختلف تأکید شد، تعامل بین آژانس و ایران درخصوص این موضوع در حال اجراست. بنابر این، هرگونه تلاش برای پیش داوری و ارائه ارزیابی زودهنگام و خام، صرفاً در جهت مصادره این موضوع در راستای مقاصد سیاسی خواهد بود.

وجود این گونه سؤالات در تعاملات بین آژانس و کشورهای عضو، امری معمول و عادی بوده و در حالی که دو طرف برای حل آن در تعامل هستند، نمی بایستی با اغراض سیاسی مورد سوء استفاده و بزرگنمایی واقع شود».

کرنل فروتا مدیرکل موقت آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی پیرامون گام چهارم کاهش تعهدات ایران در چارچوب برجام، اعلام کرد: مهم است که ایران به سؤالات آژانس به طور اساسی و قابل قبول درباره یک مکان پاسخ دهد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون در 16 گزارشی که بعد از اجرای برجام ارائه کرده، پایندی ایران به این توافق را تأیید کرده است، هرچند که آمریکا اردیبهشت‌ماه سال گذشته با وجود تلاش‌های طرف‌های برجام، از این توافق خارج و تحریم‌های رفع شده را علیه ملت ایران بازگرداند.

ایران که همواره بر حفظ برجام و غیرقابل مذاکره بودن آن تأکید کرده است، یک‌سال پس از خروج آمریکا از این توافق، پایبندی کامل خود به آن را حفظ کرد اما پس از مشاهده بدعهدی اروپایی‌ها در اجرای تعهداتِ برجامی آنها بویژه بهره‌مندی‌ ایران از منافع اقتصادی این توافق، از اردیبهشت‌ماه امسال گام‌هایی را در جهت کاهش تعهدات خود،  آن هم طبق برجام آغاز کرد.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала