پشت پرده گرانی سرسام آور پیاز در ایران

© Flickr / Mike Mozartپیاز
پیاز - اسپوتنیک ایران
اشتراک
رئیس نظام صنفی کشاورزی ایران دلایل واقعی افزایش ۱۰ برابری نرخ پیاز را ذکر کرد.

به گزارش اسپوتنیک محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی ایران گفت: پیازی که اکنون در سطح شهر تا هرکیلوگرم ۱۵ هزار تومان به فروش می‌رسد از کشاورزان حدود هزار و ۵۰۰ تومان خریداری شده است و برخی از واسطه‌ها با مدیریت بازار قیمت این محصول را افزایش دادند.
محمد شفیع ملک زاده در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت در ارتباط با دلایل افزایش قیمت ناباورانه پیاز در هفته های اخیر، اظهار کرد: همواره به خاطر آشفتگی هایی که در بازار محصولات کشاورزی وجود دارد فاصله قیمت تولید تا مصرف زیاد است اما در ماجرای پیاز این فاصله خیلی عمیق است.
وی افزود: پیازی که امروز به قیمت هر کیلوگرم 10 تا 15 هزار تومان و در مواردی بیشتر به فروش می‌رسد همان پیازی است که در زمان برداشت به قیمتی در حدود هزار و 500 تومان یا کمتر از 2 هزار تومان از کشاورزان خریداری و انبار کردند تا امروز شرایطی این چنینی در بازار ایجاد کنند. 
رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور ادامه داد: این واسطه‌ها و سودگران در این شرایط نیز به طور مرتب این طور به جامعه القا می‌کنند که صادرات (به تنهایی) باعث افزایش قیمت پیاز در بازار شده است تا بتوانند محصولات خود را به قیمت بالاتری بفروشند.
وی تصریح کرد: این افراد بعد از خرید پیاز کشاورزان به قیمت ارزان، اکنون این محصول را با 10 برابر افزایش قیمت در بازار عرضه می‌کنند و توجهی به مصرف کنندگان ندارند.
ملک زاده گفت: برای درک نقش واسطه ها باید به بازار دو ماه آینده پیاز توجه داشت که قیمت این محصول به حدی در فصل برداشت پایین می‌آید که واسطه‌ها بتوانند آن را با قیمت پایینی خریداری کنند که حتی کمتر از قیمت تمام شده تولید است.
ملاک زاده تصریح کرد: از اواخر اردیبهشت ماه برداشت پیاز از مناطق مختلف کشور آغاز و قیمت این محصول به حدی کاهش می‌یابد که باید برای صادرات آن فکری کرد اما به دلیل سوء مدیریت در فصلی که میزان تولید زیاد نبود، اجازه صادرات دادند.

 

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала