به گزارش اسپوتنیک، در افغانستان مردم از روشی برای نگهداری انگور تازه، برای مدت طولانی استفاده می کنند که "کنگینه" نام دارد، به این ترتیب که انگور را در فصل برداشت در قالب هایی گلی کروی شکل قرار می دهند و تا زمانی که آن را باز نکرده اند به همان شکل و طعم اولیه، سالم و تازه باقی می ماند. با "کنگینه" استفاده از انگور در هر فصلی از سال ممکن می شود.
در ویدئو زیر طریقه شکستن و باز کردن کنگینه" در مراسم شب نشینی شب یلدا در افغانستان را مشاهده خواهید کرد.
کاربران بسیاری این روش سنتی را بسیار مفید و کاربردی می دانند و بر این نظر هستند که می توان این روش را برای نگهداری میوه های دیگر نیز به کار برد، به دلیل این که مانند یک سرد خانه کوچک عمل می کند. همچنین کاربران عنوان می کنند در شهرهای مختلف ایران نیز روش های متفاوتی برای نگه داری انگور با نام هایی چون میلاخ، آسما و… وجود دارد.