ایران 70 تن آب سنگین به روسیه و آمریکا فروخت

© Photo / Wikipedia / Nanking2012 راکتور آب سنگین اراک در ایران
راکتور آب سنگین اراک در ایران - اسپوتنیک ایران
اشتراک
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد تهران 70 تن آب سنگین مازاد خود را به روسیه و آمریکا فروخته است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری "ایلنا"، بهروز کمالوندی درباره آخرین وضعیت فروش آب سنگین ایران گفت: حدود ۷۰ تن آب سنگین مازاد داشتیم، یعنی اضافه بر آن ۱۳۰ تن (که باید در داخل کشور باشد) ، و آن را به دو کشور آمریکا و و روسیه فروختیم.
او افزود: کشورهای دیگری هم خواهان آب سنگین ایران هستند به ویژه بعد از آن‌که دو کشور مهم دنیا طالب آن هستند.
کمالوندی درباره تقاضای کشورهای اروپایی از جمله فرانسه برای خرید آب سنگین ایران اظهار کرد: آن‌ها هنوز تا حدودی سردرگمی دارند و نمی‌دانند چگونه شروع کنند چون برخی مجوزهای داخلی از مقام‌های خودشان می‌خواهند به همین علت به آن‌ها مطرح کردیم که لازم است کمک کنید تا زود‌تر مجوزهای لازم داده شود تا مراودات داشته باشیم، به نظر می‌رسد این موارد به تدریج و در آینده‌ای نزدیک حل می‌شود.
او درباره قیمت آب سنگین فروشی ایران، گفت: در بحث قیمت آب سنگین، حجم مهم است. به‌طوری که بسته‌بندی آب سنگین مهم بوده و بسته‌بندیِ کم، ممکن است باعث افزایش قیمت آب سنگین شود. ضمن این‌که بسته‌بندی نیز هزینه‌های خاص خود را دارد.
کمالوندی اظهار کرد: در حجم بالا که معمولاً‌ بیشتر از ۲۰ تن است، قیمت بالا‌تر از قیمت‌های فروخته شده در دنیاست و نمی‌خواهیم کاری کنیم که بدهکار شویم.
این مقام سازمان انرژی اتمی افزود: فعلاً وارد بازار خرد نشده‌ایم اما اگر در آینده بتوانیم وارد بازار خرد شویم ممکن است آب سنگین به صورت میلی گرمی هم فروخته شود ولی این کار، کار سازمان انرژی اتمی نیست و شاید شرکت‌هایی در آینده تأسیس شود و بسته‌بندی‌های آب سنگین که استانداردهای بین‌المللی خود را دارند انجام دهند و بازاریابی کنند.
کمالوندی گفت: ممکن است بعضی‌ها بگویند می‌شود آب سنگین را به قیمت بالاتری فروخت، ‌ ما آماده‌ایم اگر کسی مشتری دارد که آب سنگین را با قیمت بالا می‌خرد به او آب سنگین بدهیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: مازاد بر ۱۳۰ تن آب سنگین (که باید در داخل کشور باشد) فروختیم و اگر چیزی بخواهیم بفروشیم باید وعده برای آینده بدهیم تا تولیدات آینده را بفروشیم.
او درباره قیمت آب سنگین فروخته شده ایران به آمریکا و روسیه گفت: تقریباً‌ قیمت هر دو محصول یکی است، ضمن این‌که ما ترتیباتی با روسیه داریم که انشاءالله بتوانیم بگوییم به یک نحوی معامله‌ای است که باز هم می‌تواند شیرین‌تر باشد.
کمالوندی درباره این‌که در عمان بازهم آب سنگین داریم یا خیر؟ گفت: فعلاً‌ هیچ آب سنگین مازادی در خارج از کشور نداریم.
او ادامه داد: باید برای فروش آب سنگین مازاد برنامه‌ریزی کنیم و این بازار محدود است، چرا که تعداد کشورهای مصرف‌کننده آب سنگین محدود است. شاید از ۱۰ الی ۱۲ کشور بیشتر نباشد و آمریکا به تنهایی ۸۰ درصد بازار تحقیقات دنیا را در اختیار دارد و سایر کشور‌ها مصرف کمی دارند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: در حاشیه اجلاس عمومی سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، درباره آب سنگین سه نوبت سخنرانی کردیم که نخستین بار در حاشیه اجلاس عمومی بود و نمایندگان کشورهای مهم دنیا در این اجلاس شرکت کرده بودند. در آن جلسه دورنمای آب سنگین در دنیا را ارائه کردیم که تقاضای رو به افزایش است و در ایران هم طرح‌هایی برای داروی «دوتره» داریم و تحقیقات در زمینه‌های مختلف صنعتی و پزشکی وجود دارد.
کمالوندی با بیان این‌که افق آب سنگین روشن است گفت: هر چقدر هم در زمینه آب سنگین در داخل کشور تحقیقات انجام شود باز هم تولید آب سنگین داریم به طوری که سالانه ۲۰ تن آب سنگین تولید می‌کنیم و باید برای این مقدار بازاریابی کنیم، خوشبختانه بازار پیدا شده و درحال توسعه بازار هستیم.

 

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала